Netwerkbijeenkomst ‘Onderzoek, wat heb ik eraan?

Veredelingsbedrijven en aanverwante bedrijven binnen de sector plantaardig uitgangsmateriaal staan bekend om de hoge investeringen in R&D en de nauwe samenwerking met het wetenschappelijk onderzoek. Binnen de sector zijn echter grote verschillen. Met name onder het MKB zijn er veel bedrijven die veel minder ervaring hebben met het participeren in wetenschappelijk onderzoek. Om die bedrijven te informeren en te inspireren organiseerde Innova Connect in 2017 voor brancheorganisatie Plantum een netwerkbijeenkomst. Het plenaire deel van het programma bood o.a. een overzicht van nieuwe ontwikkelingen in het plantwetenschappelijk onderzoek en inzicht in de subsidiemogelijkheden voor onderzoek en ontwikkeling. Ook was er een panel van enkele MKB’ers die wél de oversteek hadden gemaakt naar samenwerking met het wetenschappelijk onderzoek, en hun ervaringen daarover deelden. Centraal in het programma stonden echter de breakout sessies. In deze sessies gingen de deelnemers in kleine groepjes met elkaar in discussie over een voor hen relevant onderwerp. Deze discussies werden geleid door een moderator en bijgewoond door een inhoudsexpert. De breakout sessies waren zo opgezet dat eventuele belemmeringen om te gaan participeren in onderzoek, bespreekbaar werden gemaakt. Ook was er een kennismarkt en veel netwerkgelegenheid. Met zo’n 60 enthousiaste deelnemers, merendeels uit het MKB, was de dag een groot succes.