TKI Meetup FutureCrops

Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen organiseert jaarlijks meerdere netwerkbijeenkomsten voor onderzoekers en ondernemers in de tuinbouw. De bijeenkomsten hebben als doel om rond een bepaald thema ontmoetingen tussen relevante professionals uit bedrijfsleven en wetenschap te organiseren. Bovendien wil de Topsector een beweging in gang zetten rond het gekozen thema. Zo organiseerde Innova Connect in 2019 voor de Topsector een bijeenkomst over baanbrekende nieuwe ontwikkelingen op het gebied van veredelingstechnologie. We vonden prof. Avi Levy (Israël) bereid om de keynote lezing te verzorgen. Levy, bekend van zijn doorbraken op het gebied van gerichte recombinatie, presenteerde zijn nieuwste, deels ongepubliceerde onderzoeksresultaten, en nam samen met andere experts deel aan een paneldiscussie met het publiek. Uit de evaluatie van de bijeenkomst bleek dat de bijeenkomst erin was geslaagd om een gemêleerd publiek uit bedrijfsleven en wetenschap bij elkaar te brengen en te inspireren.